Nem csak fogyaztáscsökkentő

Miért tartjuk fontosnak, hogy minnél többen tudjanak a készülékeinkről?

 

ózonlyuk..

fogyatkozó készletek..

ökokatasztrófák..

üvegházhatás..

túlfogyasztás..

CO kvóta..

hát nem sokkoló?

Egyrészről a jelenlegi technológiai eszözeink nélkül szinte életképtelenek vagyunk - elég csak az egyik tudományos csatorna által vetített sorozatra gondolni, amelyben  azt tárgyalják, hogy mi lenne velünk a megszokott szolgáltatások (áram, vízhálózat, központi fűtés, stb) nélkül - másrészt viszont igenis tudjuk, hogy nap mint nap elképesztő mennyiségű szennyeződéssel terheljük a lakóhelyünket - hogy egyáltalán élni tudjunk: eljussunk a munkahelyünkre,  mert az ott kapott pénzből veszünk élelmet: elvigyük a gyerekeinket iskolába, hogy megállják majd a helyüket az ott szerzett tudással, eljuthassunk olyan helyekre, ahol  tennünk kell valamit - és még sorolhatnánk..

Most már Ön is kímélheti a környezetünket, - és mellette a pénztárcáját is - hozzájárulhat az élhetőbb világ kialakításához.

Önön múlik

Jobban megy az autója, és még kevesebbet is fogyaszt?

 

Kíváncsi rá,

Hogyan tankolhat ritkábban?

 

Nézze meg, mit tud az a készülék, ami:

 

- Magyar fejlesztésű, szabadalommal védett magyar találmány,

- Bizonyítottan csökkenti a gépjerművek fogyasztását,

                          növeli a motor élettartamát,

                          csökkenti a javítási, karbantartási igényét,

                          környezetkímélőbbé teszi a járműveket..

 

És mindezt 15 év garanciával!

 

Legtöbben mindennap használjuk a gépkocsinkat, munkába menet és jövet, vagy a munkánkhoz, a családi programokhoz, a szükséges ügyes – bajos dolgaink intézéséhez, és még sorolhatnánk..

 

Így hát tankolnunk is kell bele, olajat cserélni, és esetenként a szervizt is útba kell ejtenünk.

A sűrű szervizlátogatást az időnk és a pénztárcánk bánja, a gyakori tankolást a pénztárcánk, és a környezetünk – hiszen nem csak az autóba tankolt forintjainkat füstöljük el a kipufogón keresztül, hanem a környezetünket terhelő, és az egészségünket károsító anyagok tömkelegét is abba a levegőbe pumpáljuk (szénmonoxid, széndioxid, nitrogénoxid, kéndioxid, korom, stb.) amit belélegzünk.

Van megoldás?

 

 

Tegyük le az autót! Járjunk gyalog! Sőt, ki se mozduljunk otthonról!

 

Igaza van, ezek tényleg nem praktikus megoldások.

A környezetünket persze kímélnénk vele, és a pénztárcánkat is – azt ráadásul duplán is. Hiszen ha nem jutunk el a munkahelyünkre, nem tudjuk elvégezni a munkánkat, pénz sem kerül a tárcánkba, így nem okoz majd gondot az elköltése sem..

 

 

Megeshet, hogy a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad?

 

Nem volna jó érzés, ha az autója kevesebbet fogyasztana, mint eddig, jobban menne mint újkorában, és azzal a tudattal használhatná, hogy sokkal kevesebb káros anyagot bocsájt ki a járműve, mint idáig – és még a szerelőhöz is ritkábban kellene vinnie?

 

 

Min múlik a fogyasztás?

 

Számtalan ok közrejátszik egy jármű fogyasztásának alakulásában. Függ a konstrukciótól, a motor állapotától, a guminyomástól, a sofőr vezetői stílusától, az üzemanyag minőségétől, és még sorolhatnánk.

Szinte minden tényezőn tudunk javítani, csak éppen nem mindegy, hogy mekkora befektetéssel: Egyszerű odafigyelni az abroncsok megfelelő nyomására, ez gyakorlatilag semennyi pénzbe sem kerül – akárcsak az üzemanyag takarékos vezetői stílus. Néhány deciliter üzemanyagot így megtakarítunk, de a károsanyag-kibocsájtást nem csökkentettük számottevően, és a motort sem óvtuk meg az üzemanyaggal belekerült szennyeződéstől.

Ha szükséges, motorgenerálnak is alávethetjük a gépkocsinkat, ez persze már százezres nagyságrendekben mérhető, vagy lecserélhetjük az autónkat egy újabb konstrukcióra is – de itt már milliós tételeknél tarthatunk. Ekkor már a környezetünkért, az egészségünkért is tettünk valamennyit, hiszen kevesebb szennyező anyagot pöfögünk ki – kérdés, hogy mindezt meg tudjuk-e fizetni.

 

 

Szóval akkor nincs hatékony, és megfizethető megoldás?

 

Szerintünk, és nagyon sok elégedett felhasználónk szerint van. Kíváncsi  megoldásra?

 

 

Hogyan fogyaszt az Ön autója is kevesebbet, megy majd jobban, és lesz sokkal ritkább vendég a szervizben?

 

Tulajdonképpen nagyon egyszerűen. Tökéletesítsük a motortérben végbemenő égést, javítsunk az üzemanyagon. Persze itt nem arra gondolok, hogy ejtsünk meg egy kirándulást Százhalombattára, és adjuk át a tuti receptünket a finomító egyik elkerekedő szemű technikusának..

Ez a nagyon egyszerűnek tűnő megoldás is csak azért egyszerű, mert azzá tették nekünk: nincs több dolgunk, mint egy égésjavító készüléket néhány csavarral beiktatni az üzemanyag-ellátó rendszerbe.

 

- Most szinte látom Önt magam előtt, ahogy a fejét csóválva felsóhajt, és bosszúsan arra gondol, hogy már megint elpocsékolt néhány percet az életéből. Elpocsékolta valami műcsodára, ami a legjobb esetben is csak némi holtsúly az autóban, rosszabb esetben pedig hatékony kiváltója egy idő előtti, kellően költséges motorgenerálnak.. - 

 

 

Borítékolom, hogy mire végére ér az olvasásnak, nem fog attól tartani, hogy a sufnituning egy újabb remekével hozta össze a jó sorsa, vagy hogy valami MÉHszökevény alkatrész beszerzését fontolgatja éppen..

Abban is biztos vagyok, hogy ritkán kap 15 év – nem elírás, tizenöt év! - garanciát bármilyen berendezésre..

 

A készülékcsalád  "Mágneses kezelőegység folyékony és légnemű anyagokhoz"  megnevezéssel hazánkban, és még 34 országban szabadalmi védettséget élvez.

 

(Az aláhúzott  szavakra, vagy mondatokra kattintva eléri a vonatkozó dokumentációkat. Természetesen amennyiben egyszerre szeretné végigolvasni az oldal, azt is megteheti: a menüpontra kattintva  megtalálja a mérési jegyzőkönyveket, beszámolókat, szakvéleményeket.)

 

 

Hallottam már a mágneses készülékekről.. Maximum gombostűt voltak jók összeszedni..

 

Mintegy 72 éve történt az üzemanyagok mágneses kezelésének első ismert alkalmazása. A kutatás a világ több hadseregében folyt - hiszen ismejük a képletet: nekik volt pénzük finanszírozni..

Az eredmények publikálásával, ahogyan az ilyen szervezeteknél szokásos, nem nagyon siettek. A 80-as években aztán a kiszivárgott, hiányos információk alapján összetákolt, a polgári forgalomban világszerte megjelenő, ötletszerűen gyártott mágneses szerkezetek bizonytalanul, csekély hatékonysággal működtek, segítve a tényleges eredmények homályban tartását. 

 

A 227097 -es lajstromszám alatt levédett készülék több mint egy évtizedes magyar kutatás, fejlesztés Géniusz díjas eredménye. 

 

 

A MotorDoktor készülékcsalád működési elve:

 

A felfelé haladó üzemanyag egy pontosan méretezett és beszabályozott mágneses labirintuson keresztül haladva, a felső részben elhelyezett unipoláris mágneses térben azonos töltésűvé válik.

Az azonos töltésű részecskék taszítják egymást, ezért az üzemanyag porlasztási finomsága jelentősen megnő. Mivel az üzemanyag a porlasztás után is megőrzi azonos töltését, így a cseppek az égőtérbe jutáskor is taszítják egymást, így nagyobb oxigén felvételen alapuló tökéletesebb égés jön létre. 

 

A felépítése:

 

Az üzemanyagrendszerbe beépíthető, acélcső házban elhelyezett - főként neodímium1 mágnesek - szuper erős mágneses terének erejét - pogácsa alakú alátéttel az ellentétes oldalon 4-6 szorosára növeljük.

Ezeket a házhoz csatlakoztatva – azt söntként2 használva - zárt mágneses köröket alakítunk ki.

Így a fluxust3 szóródás nélkül, a munkapontokba tudjuk koncentrálni.

 

1Neodíum mágnes: N Vas-bór (Nd2Fe14B) ötvözete, a jelenleg ismert legnagyobb erejű permanens mágnes

Sönt: Árammérő műszer mérési határának kiterjesztésére használatos, vele párhuzamosan kapcsolt ellenállás, amely az áramnak csak meghatározott hányadát ereszti át a műszeren. Itt a mágneses mezőt alakítjuk vele.

3Fluxus: egy adott felületen átáramló anyag vagy energia mennyiségét jelenti, vagy egy erőtérnek a felületen való áthatolását jellemzi)

 

Vagyis egy acél házban elhelyezett nagyon erősen koncentrált, változó mágneneses mezőn keresztülvezetve az üzemanyagot – akár benzinnel, akár gázolajjal tesszük ezt, illetve a készülék a gáz halmazállapotú tüzelőanyagot is kezeli – az sokkal kissebb részekre porlasztva jut az égéstérbe.

 

 

Hogyan lesz ettől jobb az autó?

 

1.) A kissebb részekre porlasztott üzemanyag egyenletesebben oszlik el a hengerben, a gyulladóképesége is jobb, és nem marad elégetetlen részecske.

 

2.) Az egyenletesebb égésnek köszönhetően megszűnik a dugattyú féloldalas terhelése, így megszünik az imbolygása, nem fog kopogni a motor.

 

3.) Az egyenes vonal mentén járó dugattyú nem koptatja egyenletlenül a henger falát, így nem jut a dugattyú mellett üzemanyag az olajteknőbe, a motorolaj szennyeződése, elhasználódása is csökken. 

 

4.) A magasabb hőmérsékleten végbemenő égésnek köszönhetően nem rakódik le koksz, ami idáig károsította a szeleptányért és a szelepfészket, koptatta a dugattyúgyűrűket és a henger falát, majd a motorolajba kerülve „smirglizte” a csapágyakat, és a motorolajat is elszennyezte.

 

5.) Mivel megszűnik a koromképződés, ami eddig smirgliként csiszolva tette tönkre a motorban lévő mozgó alkatrészeket, megszűnik a kopás, elfelejthetjük a motorgenerált.

 

6.) A tökéletes égésnek köszönhetően jelentősen kissebb a kibocsájtott károsanyag tartalom. (a korom kibocsájtás pl.1/3 -ára esik vissza!) 

Összegezve.. 

 

 

És a garancia?

 

Milyen bizonyítékot látna szívesebben

egy olyan készülékről, ami garantálja Önnek, hogy az autója erősebb lesz, a fogyasztása csökken, kevesebb szennyező anyagot bocsájt ki, és a szervízigénye is kissebb lesz?

 

1.) Hivatalos, próbapadon végzett mérések jegyzőkönyvét?

2.) A felhasználók tapasztalatait olvasná?

3.) Gyártó garanciát?

 

Nincs választásra kényszerítve, a MotorDoktor mindegyikkel rendelkezik:

A MotorDoktorra Ön 15 év garanciát kap!

Sőt, teljesen kockázatmentessé tettük Önnek a vásárlást: 90 napos pénzvisszatérítési garanciát is adunk Önnek!

Nincs apróbetűs rész, nincs rejtett kiskapu. Ha a vásárlást követő 60 napon belül - melyről természetesen garancialevelet is adunk Önnek - visszaküldi nekünk a készüléket, mi azonnal visszautaljuk Önnek az árát.

Kíváncsi a hivatalos mérésekre, a felhasználói tapasztalatokra is?

a bal oldali menüben szemezgethet belőlük.

 

 

Hogyan lehet az Öné a MotorDoktor?

 

Egyszerűen, egy kattintással:

 

Megrendelem a maximum 1200 cm3 -es személygépkocsimba a Flash 1 -es típusú MotorDoktor égésjavító készüléket

 

Megrendelem a maximum 1800 cm3 -es személygépkocsimba a Flash 2 -es típusú MotorDoktor égésjavító készüléket

 

Megrendelem az 1800 cm3 fölötti személygépkocsimba, vagy a 3,5 tonna össztömeg alatti járművembe a Flash 3 -as típusú MotorDoktor égésjavító készüléket 

 

Nagyobb járművem van (busz, kamion, traktor, munkagép, hajó,) illetve stabil motort használok, kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot.

 

 

 

A MotorDoktor égésjavító egység beszerelésével Ön nemcsak pénzt takarít meg, nemcsak a gépkocsija hosszabb élettartamáért tesz, hanem hozzájárul a környezetünk élhetőbbé tételéhez is!

Köszönjük Önnek!

Baráti üdvözlettel a fejlesztő – feltaláló Szalai Tamás,

és a motoropt.hu csapata